Laat je website opvallen! | SmitPRO ALL-IN websites

Websites zien er tegenwoordig behoorlijk anders uit dan vroeger. Door de komst en groei van verschillende technieken, kunnen websites op elke manier worden aangepast. Natuurlijk wil je dat je website er mooi, uniek en opvallend uitziet. Tegenwoordig zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten tijdens het ontwerpen van je website. Om je hierbij te helpen hebben wij 5 webdesigntrends verzameld.

Sterke contrasten en simpele lay-outs

Je wilt nou eenmaal opvallen tussen alle andere websites. Dit is natuurlijk niets nieuws, maar steeds meer webdesigners proberen een balans te vinden tussen robuuste kleuren en een overzichtelijke en simpele lay-out. Een prima ontwikkeling aangezien de gebruiker gemakkelijk door de website wil navigeren.

Asymmetrische designs

Asymmetrische designs zul je steeds vaker tegenkomen op het web. Een asymmetrische lay-out kan je website eenvoudig onderscheiden en geeft een uniek karakter aan je website. Asymmetrie kan bovendien bijdragen aan de user experience.

Video als illustratie

Bewegend beeld valt op. Door visueel beeld te laten zien zijn bezoekers meer geneigd om door te klikken. Gebruikers komen binnen om verder te navigeren. Videobeeld moet bij binnenkomst ondersteunend zijn. Ze zijn perfect voor de sfeer, dit kan ook zonder geluid!

Animatie

Door een speels karakter toe te voegen aan je website, kan dit voor meer toegankelijkheid zorgen voor bezoekers. Ervaren webdesigners kunnen custom animaties ontwerpen die aansluiten bij jouw merk en persoonlijkheid. Animaties moeten natuurlijk niet te veel afleiden van de rest van de pagina.

Vetgedrukte typografie

Typografie is een belangrijk onderdeel van de toon die je website uitstraalt. Het roept emoties op en creëert een persoonlijkheid op je website. Door typografie kun je ook makkelijk herkend worden en is dus belangrijk voor branding! Ook is het een handig hulpmiddel om bepaalde informatie naar voren te brengen.