Domeinnaam

hoe ziet een domeinnaam eruit?
Een domeinnaam kan bestaan uit letters, cijfers en koppeltekens. Een goede domeinnaam bestaat uit gemiddeld 4 tot 11 tekens. Een voorbeeld van een domeinnaam is bijvoorbeeld www.smitpro.nl.
Een domein bestaat uit 3 delen,

• Eventuele subdomeinnamen zoals “www”
• De naam van het domein zoals “smitpro”
• De extensie van het domein zoals “nl”

(De delen worden gescheiden door punten.)

wat is een extensie?
Aan het einde van een domeinnaam vind je de extensie. Deze extensie kan algemeen zijn zoals .com of .net, maar kan ook een afkorting van een land zijn zoals .NL(Nederland) of .BE (België). Een extensie wordt ook wel een TLD genoemd.
hoeveel kost een domeinnaam?
De kosten voor een domeinnaam zijn per extensie verschillend. Bij SmitPRO ontvang je bij aanschaf van een hostingpakket een gratis .nl domein. Heb je liever een andere extensie? Neem dan contact met ons op.
wat is een subdomein?
Een subdomein is onderdeel van een hoofddomein en staat altijd gescheiden door een punt voor het hoofddomein. Je kan een subdomein laten verwijzen naar een onderdeel van uw website of laten verwijzen naar een externe bron.
wordt een domeinnaam op mijn naam geregistreerd?
Ja, wanneer je een domeinnaam registreert, is SmitPRO net als alle andere providers verplicht om het domein op uw naam te registreren.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem dan gemakkelijk contact op met onze servicedesk via [email protected], 074-210 22 55 of vul het contactformulier hieronder in.